Thursday, 18 September 2014

Det store århundrede: BrobyggerneJan Guillou - vi kender ham bl.a. fra Korstogsserien og Hamiltonserien eller f.eks. Madame Terror. Han begyndte som journalist og har altid haft lysten og viljen til at skrive om verden – og til at skrive verden om.
Jan Guillou er født i 1944 og her på sine ældre dage traf han en modig beslutning:

“Jeg har skrevet 40 bøger, og statistisk set har jeg tyve år tilbage. Jeg indså, at hvis jeg skal nå at lave en tredje stor roman- serie, er det nu, jeg skal i gang med den,” sagde Jan Guillou til sig selv, før han gik i gang med Brobyggerne.

Den er absolut også værd at gå i gang med for læseren. Det er en storslået og rørende historie, der også i metaforisk forstand bygger bro til vores fortid og giver mening til vores nutid. Lad os håbe, Jan Guillou når at føre serien helt op til nutiden som er hans agt.

Lige nu kan du læse de første tre bind i serien på Mofibo:
1. Brobyggerne
2. Dandy
3. Mellem rød og sort
- Vi arbejder på at få den seneste nye på først i 2015.

Bedste boghilsner,
Søren Brinch Vestergaard
Redaktør på Mofibo

Handlingen:
Da havet tager deres far og farbror, må de tre drenge i Vestlandet uden for Bergen forsørge sig som rebslagerlærlinge inde i byen. Der kunne de være forsvundet i historien, men skæbnen vil det anderledes. Ved et tilfælde opdager man, at de tre fiskersønner er usædvanligt teknisk begavede, og ­logen Det Gode Formål griber ind.
 Mange år senere dimitterer de som diplomingeniører fra universitetet i Dresden. Året er 1901, de teknologiske triumfers århundrede er netop begyndt. Tanken er nu, at de skal vende hjem og bidrage til det mest storstilede norske ingeniørprojekt nogensinde: jernbanen mellem Oslo og Bergen.
 Men kærligheden kuldkaster planerne.

BROBYGGERNE er historien om tre brødres skæbne i et århundrede, som endnu er ungt, og hvor fremskridtstroen overskygger verdens uretfærdigheder. Med de nye teknologiske landvindinger vil alle krige være udryddet, tror man. ­Ingen aner, at man står over for det mest dramatiske og blodige århundrede nogensinde.

BROBYGGERNE er første bind i Jan Guillous nye romanserie om 1900-tallet.Pressen skriver:
Brobyggerne er af den slags, hvor man bør brygge sig et par kander kaffe, sætte sig i sin yndlingsstol og hænge skiltet med 'Vil ikke forstyrres de næste 550 sider' på døren.
 Jyllands-PostenFørste bind af Jan Guillous romanserie ”Det Store Århundrede” fanger læseren fra starten.
Jydske Vestkysten.Guillou skriver flydende, og han fokuserer på indlysende interessante begivenheder i et indlysende interessant århundrede ... underholdende.

Dagbladenes BureauFørste bind i Jan Guillous nye romanserie om det 20. århundrede er glimrende underholdning.
Ekstra Bladet.En rustikt underholdende og sidevendende roman ... Første bind af en effektivt fascinerende romanserie.
PolitikenJan Guillou kommer godt fra start med sit ambitiøse projekt ... Han fortæller levende og interessant.
Kristeligt Dagblad


No comments:

Post a Comment