Thursday, 2 October 2014

Velkommen til Stockholms underverden!Zack er navnet på en ny fascinerende helt. Nedsænket i Stockholms underverden, plaget af dæmonerne fra sin fortid, og med politiets interne efterforskningshold i hælene kæmper han for at stoppe en serie af kvindemord.

Mons Kallentoft er en prisbelønnet bestsellerforfatter i Sverige – allerede hans første bog vandt priser og solgte mere end 300.000 eksemplarer blot i Sverige. Markus Lutteman er journalist og forfatter. Tilsammen har de bragt en meget spændende ny hovedperson til underverdenen. Politimanden Zack er bygget op omkring myten om Herkules’ 12 arbejder. Herkules var gudesøn – som vi alle ved fra Disneys genfortælling. Han var søn af Zeus, men hans mor var den jordiske kvinde Alkmene. Af ren og skær jalousi over Zeus’ utroskab, gør Hera Herkules vanvittig og får ham til at slå sin kone og sine børn ihjel. For at sone for dette skal Herkules gennemgå 12 prøver og kæmpe mod 12 forskellige slags uhyrer og udfordringer.

Det er en rigtig god ide at bygge på strukturer fra den græske mytologi. Det kan godt være, man er i samtiden og beskriver moderne mennesker, men den klassiske struktur giver historien et løft. En sådan grundlæggende struktur gør også en forventningsfuld – der er et større og mere overordnet plot, der langsomt folder sig ud fra bog til bog. Samtidigt er det meget spændende at se, hvordan klassiske ’uhyrer’ ser ud , når de fortolkes ind i en moderne samtid. Vi bliver aldrig færdige med at skulle forholde os til ’det onde’.

Kan man få sådan en serie til at virke, så er det meget spændende, og dette bliver noget vi kommer til at høre meget mere om. Jeg er i hvert fald super spændt på at læse Zack. Tanken om en svimende serie på hele 12 krimier med hver deres prøvelse for hovedpersonen gør ikke interessen mindre. Jeg håber bare læseoplevelsen også er guddommelig.

Mange boghilsner
Søren Brinch Vestergaard
Redaktør i Mofibo

Politikens Forlag skriver:

ZACK (2014) er første bind i Kallentoft og Luttemans Herkulesserie, frit baseret på den græske myte om Herkules' tolv arbejder.

Fire burmesiske kvinder fra en stockholmsk massageklinik findes brutalt myrdet, og en femte læsses svært såret af foran Söder sygehus. Efter hendes skader at dømme er hun blevet angrebet af hunde.

Kriminalinspektør Zack Herry er en kompliceret antihelt med en dunkel fortid. Med den udødeliges mod vil han rydde op i Stockholms kriminelle underverden, men han hjemsøges af minderne fra en fjern fortid. Om natten forsøger at han at undslippe sine dæmoner ved at opsøge klubmiljøet og tage coke med de mennesker, han burde sætte bag lås og slå. Med politiets interne efterforskere i hælene forsøger Zack at forstå de kræfter, der ligger bag massageklubmordene. Handler det om had til kvinder, racisme eller menneskehandel? Det eneste Zack ved med sikkerhed er, at flere kvinder vil miste livet, hvis ikke han finder morderen i tide.

Se bogens beskrivelse på Mofibo.

No comments:

Post a Comment