Thursday, 3 September 2015

Månedens udvalgte bog


Historien: 
Den dag alt går ad helvede til regner det. En desperat mand dukker op på strafferetsadvokat Martin Benners kontor og fortæller, at hans søster har brug for hjælp. Men søsteren er død. Før hun begik selvmord, tilstod hun fem mord. I aviserne blev hun kaldt seriemorder og fik tilnavnet Sara Texas. Nu vil hendes bror rense hende – og samtidig finde hendes forsvundne søn, Mio. Sagen virker håbløs.  
Martin Benner har stort set alt. Charme, penge, karriere, kvinder, et lille barn. Men han har også sine svagheder. Først og fremmest har han svært ved at sige nej til en udfordring. Og da han vælger at se nærmere på sagen om Sara Texas, bliver han forvandlet fra advokat til en brik i et spil med så høje indsatser, at han risikerer at miste alt.

Om forfatteren: 
Kristina Ohlson skiller sig ud fra andre spændingsforfattere. Hun arbejder nemlig med det, hun skriver om: Hun har siden 2005 været analytiker hos det svenske efterretningsvæsen, Säpo (der svarer til PET herhjemme). Hvert år tager hun fri i en periode for at arbejde med sine bøger. Hun har så heller ikke mand og børn til at tage farten af hende. Og analytisk er hun – lige siden syvende klasse har hun vidst, hvad hun skulle bruge sit liv på. Til en prøve i skolen røbede hun sine fremtidsplaner: "– Jeg havde skrevet, at jeg ønskede at være en CIA-agent og forfatter. Ha, ha!" Det blev hun også – eller tæt på. Som forfatter fik Kristina Ohlson succes fra første bogfærd. Hos det svenske Piratförlaget modtog hun nemlig fra begyndelsen personlig sparring fra selveste Jan Guillou og Liza Marklund.

Pressen skriver: 
- AFTONBLADET:  "En thriller som er umulig at slippe."      

- MARIESTADS-TIDNINGEN:  "Kommer helt sikkert til at forstyrre din nattesøvn. Ikke fordi du får mareridt, men mere fordi du ikke vil gå i seng, før du har nået sidste side. Sådan var det for mig."

- ÖSTGÖTA CORRESPONTEN: "Plottet, sproget, spændingen og det rige persongalleri. Alt stemmer så godt. Lotus Blues er en ualmindeligt velkomponeret thriller (...) Kristina Ohlsson har en fantastisk evne til konstant at ændre scenariet i sin fortælling. Intet er, hvad det fra begyndelsen ser ud til at være."

- BORÅS TIDNING: "Ohlsson har held med sit nye projekt. Den hårdkogte stil er fed, Benner er interessant, og handlingen holder et højt tempo."

- DAGENS NYHETER: "Det lykkes Kristina Ohlsson usædvanligt godt at gøre hele historien usikker, gang på gang tager jeg mig selv i at tænke, at den pige nok faktisk ER skyldig. Eller også er hun ikke."

Find Lotus Blues i appen som både e-bog og lydbog - og før alle andre!

Med venlig hilsen
Søren B. Vestergaard
Redaktør på Mofibo

Læs forlagets beskrivelse af månedens bog her.

No comments:

Post a Comment