Thursday, 3 March 2016

Månedens bog i marts: Spændingsniveauet er højt!

Månedens bog på Mofibo har spændingsniveau ’høj’ – den er både grusom og grusomt spændende. Nu er du advaret. Stefan Ahnhem er på mange måder den svenske Steffen Jacobsen. 

Har du ikke læst hans første bog i serien om Fabian Risk, Offer uden ansigt, så er det faktisk fint at begynde med Den niende grav. Handlingen her går nemlig tidsmæssigt forud for den første bog. 

Jeg har dog ikke selv læst den første bog endnu, men er gået i gang med at lytte til Den niende grav. Det kan man altså også sagtens. 

Jeg har næsten udelukkende lyttet til fakta-bøger eller biografier – og altid læst fiktionen. Men jeg er blevet meget begejstret for Jesper Bøllehus som oplæser. Jeg synes, han giver lige akkurat det rette liv til karaktererne uden at lægge for megen fortolkning nedover. Mange af de sætninger man måske er slem til at sluge uden at smage på, dem tager han ind og giver liv og stemning. På den måde får han f.eks. gjort en skolehjemsamtale, hvor Fabian hele tiden forstyrres af sin telefon, akkurat så anstrengende og pinlig, at du virkelig lever dig ind i den. 

Det er nordisk krimi, når det er bedst, men jeg skal advare de lidt mere forsigtige om voldsomme scener! Jeg tilhører ganske vist selv denne gruppe, men jeg er jo også mundskænk eller bogskænk her i biksen og må udsætte mig selv for lidt af hvert. Graden af oplevet virkelighed i bogen her er simpelthen høj: Du lever dig ind i situationerne – også de uhyggelige. Men har du mod på det, så venter der dig en meget spændende og levende oplevelse. 

Stefan Ahnhem er udover forfatterskabet også manuskriptforfatter. Blandt andet har han adapteret Henning Mankells Wallender-serie til tv. Han er 50 år gammel og bor i Stockholm. Hans romaner er i fuld gang med at slå igennem på den internationale scene. I år har han bl.a. turneret med Victim without a Face i England. 

Hvis du klikker dig ind på hans Facebook-side, er han faktisk ret sød til at svare mange af sine fans – hvis det er den gruppe, du ender med at melde dig ind i☺

Rigtig god læsning og lytning.

Din redaktør på Mofibo,
Søren Brinch Vestergaard 

Anmelderne skriver: 

"Bogen er ret lang (489 sider), men jeg ville ikke være foruden en eneste af dem. For mig var dette en læse-uden-stop bog, og jeg kunne sagtens være fortsat nogle timer endnu i selskab med Fabian, Malin og Dunja.”
- Krimifan.dk

”Var du vild med Offer uden ansigt, så vil Den niende grav slå benene væk under dig. Den er intet mindre end fantastisk, absolut en af de bedste krimier jeg har læst i år. ” 
- Krimihjerte.dk

”Flere gange undervejs overvejede jeg at lukke bogen og udsætte læsningen, alene af den grund, at jeg ikke ønskede, den skulle slutte.”  
- Krimitanker. dk

No comments:

Post a Comment